Меню

Омега-3 і омега-6 жирні кислоти

Оскільки організм не може виробляти їх самостійно, люди повинні отримувати спеціальні, незамінні жирні кислоти в своєму раціоні. Лінолева кислота (омега-6) і альфа-ліноленова кислота (омега-3) відносяться до цих жирних кислот. Лляна олія і ріпакова олія багаті на омега-3. Омега-3 також міститься у водоростях і жирній рибі, такий як лосось і вугор, але в формі докозагексаєнової кислоти (DHA) і ейкозапентаєнової кислоти (EPA). Лінолева кислота і альфа-ліноленова кислота є основою для створення довголанцюгових поліненасичених жирних кислот, таких як арахідонова кислота (ARA) і DHA (див. також LCP). Люди можуть самостійно виробляти DHA або АRА з додаткових джерел. Немовлята ще не в змозі зробити це в достатній мірі. Але особливо жирні кислоти омега-3 важливі для розвитку мозку і нервових клітин і, отже, для здорового зростання. Ось чому багато дитячих сумішей містять LCP.

Діти, які вигодовуються грудьми, отримують LCP з грудного молока.