Меню

Природна сила злаків для здорового розвитку малюка

  • Харчові волокна

      Харчові волокна

    • Клітковина, або харчові волокна – це компонент їжі, який не засвоюється, але приносить величезну користь організму.
    • Джерело живлення для корисних бактерій та підтримка здорової мікрофлори кишківника.
    • Харчові волокна прискорюють перистальтику кишківника та забезпечують достатній об'єм випорожнень, тим самим попереджують закрепи.
    • Сприяють виведенню токсинів і канцерогенів.
  • Правильні вуглеводи

      Правильні вуглеводи

    • Вуглеводи - головне джерело енергії для організму.
    • Саме в кашах містяться правильні вуглеводи, які більш корисні, ніж швидкі вуглеводи.
    • Правильні вуглеводи засвоюються поступово і при цьому не відкладаються у вигляді жиру, як швидкі вуглеводи.
    • Правильні вуглеводи забезпечують довготривале відчуття ситості і дають необхідну енергію протягом дня.
  • Рослинний білок

      Рослинний білок

    • Білок - один з найцінніших поживних компонентів.
    • Рослинний білок є важливим додатковим джерелом амінокислот, необхідних для росту і розвитку дитячого організму. Але повний набір незамінних амінокислот міститься лише в білку тваринного походження. Саме тому лікарі радять обов'язково включати в раціон дитини молочні продукти, м'ясо, рибу, яйця відповідно до вікових потреб.
  • Вітаміни та мінерали

      Вітаміни та мінерали

    • Вітаміни та мінерали - це життєво необхідні речовини. Вони повинні надходити в організм з їжею, оскільки тільки деякі з них в незначній кількості утворюються в самому організмі.
    • Організм маленької дитини потребує значно більше вітамінів і мінералів, ніж організм дорослої людини, тому що малюки ростуть і розвиваються, формується їх скелет і м'язи, внутрішні органи і мозок.
    • Різні крупи, які є основою для каш, відрізняються різним складом вітамінів і мінералів, і, безумовно, є цінним джерелом цих речовин.
Про глютен

Глютен

Природний білок цінних злакових культур, таких як ПШЕНИЦЯ, ЖИТО, ОВЕС і ЯЧМІНЬ.

Якщо Ви починаєте вводити прикорм, то рекомендуємо надавати перевагу таким злакам, як рис, гречка або кукурудза, оскільки вони не містять глютен, який у деяких малюків може погано засвоюватися.

Але відповідно до сучасних рекомендацій, крупи, які містять глютен, потрібно вводити малюку до 7 місяців життя, починаючи з маленьких порцій. Тоді в майбутньому дитина буде добре сприймати всі продукти, де міститься глютен: хліб, макарони, печиво тощо.

Змалку формуємо корисну звичку смакувати різноманітні каші

  • Гречка

      Гречка

    • Низькоалергенна крупа, не містить глютен.
    • Найвищий рівень вмісту заліза, важливого для підтримки в нормі гемоглобіну, і вітамінів групи В, необхідних для нервової системи.
    • Має підвищений вміст харчових волокон, які сприяють покращенню травлення та нормалізації випорожнення.
    • Рослинний білок гречки за змістом деяких амінокислот не поступається білку тваринного походження.
    • Природна, зелена , несмажена гречка особливо корисна, тому що без обробки високою температурою зберігає більше натуральних вітамінів та мікроелементів.
  • Кукурудза

      Кукурудза

    • Низькоалергенна крупа, не містить глютен.
    • Є джерелом вітамінів та мінералів, особливо кремнію, який необхідний для здоров’я зубів та шкіри.
    • Є джерелом харчових волокон, які сприяють покращенню травлення та нормалізації випорожнення.
    • Сприяє гальмуванню процесу бродіння в кишечнику, що зменшує здуття і кольки.
    • Кукурудза у дитячих кашах промислового виробництва обробляється так, щоб каша легко засвоювалась, на відміну від кукурудзяної каші самостійного приготування.
    • Добре насичує та водночас має низьку калорійність.
  • Рис

      Рис

    • Низькоалергенна крупа, не містить глютен.
    • Є джерелом рослинного білку, калію, магнію, кальцію, фосфору та мікроелементів.
    • Має найвищий рівень вмісту правильних вуглеводів, тому добре насичує та легко засвоюється.
    • Забезпечує закріплюючу, загущувальну та обволікаючу дію, тому додатково використовується для дієтичного харчування при розладах травлення.
  • Вівсянка

      Вівсянка

    • Вівсяна крупа має найвищий рівень корисних рослинних жирів та багата на харчові волокна, які сприяють покращенню травлення та нормалізації випорожнення.
    • Лідер по вмісту кальцію і фосфору, які так необхідні організму для формування кісткової тканини та зубів в період росту.
    • Є джерелом вітамінів групи В, PP, C, заліза і магнію.
  • Пшениця

      Пшениця

    • Є джерелом незамінних амінокислот і рослинних білків.
    • Має високу калорійність, добре насичує та легко засвоюється.
    • Містить харчові волокна, які сприяють покращенню травлення та нормалізації випорожнення.
    • Є джерелом вітамінів та мінералів.
    • Пшенична каша готується з цільних зерен злаків, тому вона більш корисна, ніж каша з манної крупи, яку також отримують з пшениці.
  • Мультизлакова

      Мультизлакова

    • Поєднує користь різних злаків в одній страві.
    • Є джерелом харчових волокон, які сприяють покращенню травлення та нормалізації випорожнення.
    • Містить вітаміни та мінерали.

Безмолочні органічні каші для початку прикорму

Як зробити «знайомство» з кашами ідеальним?

Найкраща перша каша для Вашого малюка - безмолочна, однокомпонентна та ... 

Дізнатися більше

Молочні каші «На добраніч» для спокійного сну малюка

Діти потребують здорової та ситної вечері, яка добре засвоюється...

Дізнатися більше

Для підтримки здорової мікрофлори кишківника

Здорова флора кишківника є запорукою міцності імунної системи малюка, тому...

Дізнатися більше

Чому важливо вчасно навчити малюка жувати?

Корисні поради «Як навчити малюка жувати»

Дізнатися більше