Цинк – двигун ферментів

Чому цинк такий важливий?

Цинк міститься у яловичині, горосі та пшениці.

З точки зору кількості цинк, вміст якого в організмі становить два грами, відіграє незначну роль. Ці два грами, однак, незамінні для нашого організму й здорового обміну речовин, тому що цинк у нашому організмі виконує різноманітні функції.

Його функція – активувати ферменти. Цинк потрібний майже 70 % усіх ферментів як двигун, оскільки вони активуються тільки з його допомогою. Ферменти в організмі можна порівняти з маленькими каталізаторами: вони полегшують будь-який вид реакцій в організмі.

Позитивний вплив цинку на імунну систему проявляється в тому, як цинк впливає на процес загоєння ран. Але і як стабілізатор клітинних стінок, і для накопичення інсуліну та для зміцнення шкіри та волосся цинк також незамінний. 

Головні постачальники цинку

Щодня організму вагітної жінки потрібно 10 мг цинку (12 мг у період грудного вигодовування). Цинк міститься в яловичині та печінці, а також у горосі, у вівсі та пшениці.

Ознаки дефіциту в організмі

Якщо організм одержує недостатню кількість цинку, рани загоюютьс