Меню

1899: джерела великої ідеї

Кондитерська HiPP, Пфаффенхофен

У другій половині XIX століття Йозеф Хіпп (1876-1926), родом з Гюнцбурга-на-Дунаї, працює в кондитерській та восковій майстерні у Пфаффенхофені, які пізніше переходять до нього.

У 1897 році Йозеф Хіпп бере за дружину Марію Остермайер, уродженку Пфаффенхофена, і разом вони дають початок майбутній багатодітній родині. Після народження у 1898 році доньки, у 1899 році з’являються близнюки, годування яких виявляється непростою справою. Оскільки із грудним вигодовуванням у матері виникають труднощі, вирішувати питання годування доводиться голові сімейства.

У творчого кондитера це не викликає труднощів: він пече сухарі і виробляє власне сухарне борошно. Він додає своє борошно до молока, що робить його ситнішим. Близнюки ростуть пречудово, як, втім, і п’ятеро наступних дітей! 

Про успіх сухарного борошна для дітей, яке Марія Хіпп продає й у власному магазині, дізнаються в околицях, і Йозеф Хіпп на початку сторіччя вже поставляє свою продукцію деяким колегам-кондитерам. Так кондитерська непомітно перетворюється на невелику мануфактуру Й. Хіппа з виробництва дитячого сухарного борошна, яке протягом десятиліть продається у звичному жовто-чорному пакуванні.

Засновник підприємства Георг Хіпп старший

Один із синів, Георг Хіпп (1905-1967), з особливим захопленням займається просуванням сухарного борошна на ринку. Шістнадцятирічним юнаком він ходить у Мюнхені від будинку до будинку, продаючи борошно HiPP. Незабаром йому стає «тісно» на батьківському підприємстві.
Тому Георг Хіпп виділяє цей напрямок і засновує в 1932 році свою власну фірму у Пфаффенхофені.