1899: джерела великої ідеї

Кондитерська HiPP, Пфаффенхофен

У другій половині XIX століття Йозеф Хіпп (1876-1926), родом з Гюнцбурга-на-Дунаї, працює в кондитерській та восковій майстерні у Пфаффенхофені, які пізніше переходять до нього.

У 1897 році Йозеф Хіпп бере за дружину Марію Остермайер, уродженку Пфаффенхофена, і разом вони дають початок майбутній багатодітній родині. Після народження у 1898 році доньки, у 1899 році з’являються близнюки, годування яких виявляється непростою справою. Оскільки із грудним вигодовуванням у матері виникають труднощі, вирішувати питання годування доводиться голові сімейства.

У творчого кондитера це не викликає труднощів: він пече сухарі і виробляє власне сухарне борошно. Він додає своє борошно до молока, що робить його ситнішим. Близнюки ростуть пречудово, як, втім, і п’ятеро наступних дітей!