«Материнський вітамін» — фолієва кислота

Чому фолієва кислота така важлива?

Велика кількість фолієвої кислоти міститься в овочах.

Абсолютно «материнським вітаміном» є фолієва кислота. Про це свідчить зростання потреби майбутніх матерів у фолієвій кислоті. Якщо потреба у фолієвій кислоті до вагітності становить 400 мкг, у вагітних жінок вона збільшується до 600 мкг. Це означає, що потреба в ній підвищується на 50 %!

У цілому з їжею в організм надходить недостатньо фолієвої кислоти. Фолієва кислота належить до вітамінів групи В. За своїми якостями вона універсальна: по-перше, вона допомагає при поділі клітин, а також грає важливу роль у процесі утворення нових клітин. Крім того, вона підтримує процес кровотворення й сприяє розвитку мозку.

Головні постачальники фолієвої кислоти

Багато фолієвої кислоти міститься в зеленому салаті,  овочах (наприклад у броколі), помідорах, картоплі, яйцях, м'ясі та цільнозернових продуктах. Але фолієва кислота дуже чутлива, вона майже повністю руйнується під впливом високих температур, світла й кисню і стає неефективною. Тому під час вагітності одержати достатню кількість фолієвої кислоти з їжею практично неможливо. Вагітна жінка повинна була б щодня з'їдати близь