Йод для щитоподібної залози

Чому йод такий важливий?

Морські продукти забезпечують організм йодом

Йод дуже важливий для обміну речовин в організмі, особливо для гормонів щитоподібної залози, що регулюють потоки енергії в організмі, і, разом з тим, як фізичний, так і розумовий розвиток. І саме цим гормонам в якості «палива» потрібний йод. Якщо організму не вистачає йоду, щитоподібна залоза збільшується – навіть ззовні може бути помітний так званий зоб (або струма).

За даними ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров'я), Німеччина і сьогодні вважається одним з йододефіцитних регіонів світу. Цей факт дотепер відомий лише деяким людям, так само як і те, що йод є таким важливим елементом для обміну речовин.

Оскільки вже з 12-го тижня вагітності утворюються гормони щитоподібної залози, майбутнім мамам треба особливо уважно стежити за достатнім споживанням йоду й оптимально задовольняти потребу не тільки свого організму, але й ураховувати  підвищену потребу у зв'язку з вагітністю. 

Головні постачальники йоду

У цілому на йод багаті усі морепродукти. 200 г тріски або 100 г сайри містять 230 мкг йоду, що відповідає  денній потребі організму. Іншим джерелом йоду є йодована харчова сіль. Під час вагітності й у період грудного вигодовування рекомендується споживати достатньо йоду  – це дуже