Магній – майстер на всі руки!

Чому магній такий важливий?

Магній міститься лише в деяких харчових продуктах.

Магній – справжній майстер на всі руки. Ця мінеральна речовина бере участь майже у всіх функціях організму: активізує роботу понад трьохсот ферментів і бере участь у скороченні м'язів. Тому і не новина, що близько однієї третини магнію, що міститься в організмі, перебуває у м'язах. Магній підтримує мускулатуру, піклуючись про те, щоб м'язові волокна скорочувалися й знову розслаблялися.

Як правило, потреба організму в магнії під час вагітності не набагато вища, аніж до неї. Проте, враховуючи його різноманітні функції, необхідно стежити за тим, щоб організм завжди був забезпечений достатньою кількістю магнію.

Головні постачальники магнію

Насправді великий вміст магнію спостерігається тільки у деяких продуктах. Так, пшеничні зародки або насіння соняшника є гарними постачальниками магнію для організму, однак вони відіграють у щоденному раціоні скоріше незначну роль. У цілому ми рекомендуємо віддавати перевагу цільнозерновим продуктам, а не виробам із білого борошна, або, наприклад, бобам, які  також роблять свій внесок у забезпечення організму магнієм.